MIN HISTORIE


Untitled photo

DEN SPÆDE  START

Tilbage i marts 1990 havde jeg, i en alder af 14 år, min spæde start som amatørfotograf, da jeg stod over for mit, på det tidspunkt, livs tur til Australien. Med på turen kom et af de gode gamle filmkameraer, hvor det var muligt at tage op til 36 billeder pr. filmrulle. Den første film jeg skød var i sort/hvid, men efterfølgende er det blevet til utallige film i farver på forskellige lokationer både i Europa og i ø-paradiset Mauritius, hvor mit sidste analog billede i øvrigt blev taget i efteråret 2002.

TIDEN DER FULGTE

I tiden der fulgte var fotointeressen nærmest ikke-eksisterende, så derfor brugte jeg primært engangskameraer når jeg ville have lidt minder fra mine ture udenlands, ikke mindst i efteråret 2004 på et kort besøg i Madrid, hvor jeg gik halvdelen af byen rundt for, at finde et engangskamera til at tage billeder af Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabéu. I foråret 2005 skete der en mindre revolution, da jeg anskaffede mig mit første digitale kamera, som både kunne tage billeder og optage videofilm. Kameraet skulle bruges til en sommerferietur til Amsterdam og blev i tiden der fulgte primært brugt til ferieture.

DET FØRSTE SPEJLREFLEKSKAMERA

I efteråret 2008 gik turen til Cuba og da jeg havde et ønske om at få taget nogle gode billeder derovre, blev der investeret i et digitalt spejlreflekskamera. Valget faldt lidt tilfældigt på et begynderkit fra Canon. Interessen for foto-universet var skabt og der blev sidenhen lidt flere objektiver til kamerahuset. I efteråret 2013 blev der kaset lidt penge efter et GoPro aktionkamera som sidenhen blandt andet er blevet brugt på ski- og dykkerture.

DET FORBUDTE SKIFTE

Jeg havde utrolig stor glæde af Canon kameraet og det var nærmest utænkeligt, at jeg ville købe et nyt kamera, indtil en dag i februar 2014, hvor jeg på et FOF kursus blev anbefalet til at købe et bedre kamera, hvis jeg vel at mærke ville gøre lidt mere ud af min fotografering. Herefter fulgte en periode, hvor jeg ikke rigtig kunne beslutte mig for hvilket kamera jeg skulle købe, så mit fremtidige mærke afhang meget af hvilken anmeldelse jeg lige havde læst. Mærker som Canon, Nikon, Olympus, Fuji og Sony var oplagte kandidater, men det var først på fotomessen i City2 i maj 2014, at jeg traf min endelige beslutning. Det forbudte skifte fra Canon til Nikon var en realitet og skete fordi Nikon D610’s ergonomi og diverse menuer passede bedst til mig sammenlignet med fx Canon 6D eller Olympus om-d e-m1. Der er siden blevet skiftet et par kamerahuse og på nuværende tidspunkt er jeg den meget lykkelige ejer af et spejlløst Nikon Z6. Om dette vil blive skiftet ud vil tiden vise :-)

LIDT OM MIG


MIN PROFESSIONELLE BAGGRUND

Jeg er uddannet akademimerkonom med speciale indenfor økonomi og ressourcestyring og arbejder på nuværende tidspunkt som Senior Financial Controller hos Tryg Forsikring A/S.

MIN FOTOBAGGRUND

Jeg er selvlært fotograf og har hentet meget inspiration til min fotografering fra diverse fotobøger, kurser og videoklip på youtube. Det er kilder som har givet mig en masse tips og idéer til hvordan kameraet skal anvendes og selve kompositionsreglerne bag et billede, men det jeg i virkeligheden har lært mest af er hver eneste gang jeg har haft kameraet med på tur, uanset om det har været kortere gåture, eller fx. weekendophold til Hirtshals i Nordjylland. Resultaterne fra disse ture kan ses her.

KONTAKT MIG

Tøv ikke med at kontakte mig, hvis du ønsker at købe nogle af mine billeder.

Mange fotohilsner fra

Allan Engelbrecht,

Stifter af photosbyahe

Powered by SmugMug Owner Log In